Haber

Serbest Dalış Rekortmeni Birgül Erken Çanakkale’de Daldı

Serbest dalış rekortmeni milli atlet Birgül Erken, Cumhuriyetin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Çanakkale’de dalış yaptı.

Çanakkale Valiliği himayesinde Kordon Boyu’nda düzenlenen etkinlikte, Sahil Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı “Kurtarma 13”, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi ekipleri gösteriler yaptı.

Birgül Erken, dinamik apne tekniğiyle 100 metre yatay hafıza dalışını tamamladıktan sonra etkinliğe katılan genç sporcular, tuttukları kırmızı beyaz balonları gökyüzüne bıraktı.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, milli sporcu Erken’e çiçek takdim etti ve genç sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aktaş, olayın ardından basına yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beyler, yarın Cumhuriyeti kuruyoruz” dediğini söyledi. Bugünün 100’üncü yıl dönümü olduğunu söyledi.

Yarın Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını belirten Vali Aktaş, Erken’e teşekkür ederek, “Cennetimiz Çanakkale’de, böylesine güzel bir ortamda, böylesine güzel bir ortamda böyle bir etkinliğin gerçekleştirilecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz.” İfadesini kullandı.

Birgül Erken ayrıca 100 genç sporcunun kendisine eşlik etmesinden heyecan duyduğunu ve memnun olduğunu ifade etti. Bu sporcuların Çanakkale’nin yetiştirdiği ve kendi alanlarında başarılara imza atmış öğrenciler olduğunu anlatan Erken, “Tabii ki onlara rol model olmak, Cumhuriyet coşkusunu yaşatmak anlamında hepimiz bir aradaydık. Umarım onların da yüreğine dokunmuşuzdur, bugün çok büyük bir gün, bugün kutladık ve “Havalar izin verdi. Muhteşem bir performans sergiledik. Bu coşkuyu Çanakkale Valiliği himayelerinde tüm paydaşlarımıza dalga dalga yayıyoruz.” dedi.

Gümrük Müdürlüğü önünde düzenlenen etkinliğe Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Küme Komutanı Yüzbaşı Ercan Oran, Gençlik ve Sporİl Müdürü Ömer Kalkan, İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ile sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

arsuzhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu