Haber

2022 FIFA Dünya Kupası

Stadyum: Lusail

Hakemler: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Roberto Diaz Palomar (İspanya)

Hollanda: Noppert, Timber, Van Dijk, Ake, de Roon (Dk 46 Koopmeiners), Frenkie de Jong, Dumfries, Blind (Dk 64 Luuk de Jong), Gakpo (Dk 113 Lang), Depay (Dk 78 Weghorst) ), Bergwijn (Min. 46 Berghuis)

Arjantin: Damian Martinez, Romero (Dk 78 Pezzella), Otamendi, Lisandro Martinez (Dk 111 Di Maria), de Paul (Dk 67 Paredes), Molina (Dk 106 Montiel), Acuna (Dk 78 Tagliafico), Fernandez, Mac Allister, Messi, Alvarez (Dk. 82 Lautaro Martinez)

Hedefler: Dk. 35 Molina, Dk. 73 Messi (Penaltı) (Arjantin), Dk. 83 ve 90+11 Weghorst (Hollanda)

Kırmızı kart: Dumfries (Maç sonunda) (Hollanda)

Sarı kartlar: Dk. 43 Kereste, Min. 45+2 Weghorst (Yedek kabinde), Min. 76 Depay, Dk. 88 Berghuis, Dk. 90+1 Van Dijk, Dk. 91 Bergwijn (Yedekte), Lang (Maç sonunda) (Hollanda), Min. 43 Acuna, Dk. 45 Romero, Dk. 76 Lisandro Martinez, Dk. 89 Paredes, Dk. 90+10 Messi, Dk. 90+12 Otamendi, Dk. 109 Montiel, Dk. 112 Pezzella (Arjantin)

2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde Hollanda’yı 4-3 mağlup eden normal süre ve uzatmalar kısmı penaltı atışları sonucunda 2-2 tamamlanan Arjantin yarı finale yükseldi.

Arjantin, yarı finalde Brezilya’yı eleyen Hırvatistan’ın rakibi oldu. Arjantin ile Hırvatistan arasındaki yarı final maçı 13 Aralık Salı günü Lusail Stadyumu’nda oynanacak.

Arjantin’in gollerini 35. dakikada Molina ve 73. dakikada penaltıdan Messi kaydetti. 78. dakikada oyuna giren Weghorst, Hollanda’nın gollerini 83 ve 90+11. dakikada kaydetti.

Arjantin ile Hollanda arasında Lusail Stadı’nda oynanan çeyrek final karşılaşması, tamamen dolu tribünler önünde başladı. Stadyumun çoğu Arjantinli taraftarlar tarafından dolduruldu. Az sayıda Hollandalı taraftar da takımlarını desteklemek için yerlerini aldı.

Maça iki takım da çok kontrollü başladı. Maçta ilk şut Arjantin’den geldi. 22. dakikada Messi Hollanda ceza sahasına yaklaştı ve top üstten aute gitti.

35. dakikada tangocular öne geçti. Messi’nin orta pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Molina, ayağının dışıyla yaptığı vuruşla meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1.

İkinci yarıda takımlar benzer oyun anlayışıyla sahaya çıktı. Her iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı.

62. dakikada Messi serbest vuruş kullandı ve top üst filede kaldı.

Acuna’nın Hollanda ceza sahasından düşürülmesinin ardından 71. dakikada Arjantin penaltı kazandı. 73. dakikada penaltı atışlarında Messi kornerden topu filelere gönderdi: 0-2.

Weghorst oyuna girdi, maçın seyri değişti

Hollanda adına kırılma anı, 78. dakikada Beşiktaş’tan Wout Weghorst’un oyuna girmesi oldu.

Hollanda beklenen golü 83. dakikada kaydetti. Berghuis’in ceza sahası içinde sağ kanattan yükselen Weghorst’un kafasına vurduğu meşin yuvarlak kalecinin sağından ağlarla buluştu: 1-2.

Hollanda iki dakika sonra ikinci golüne yaklaştı. Arjantin ceza sahası içinde defanstan seken topu bulan Berghuis çok sert vurdu ve defansa isabet eden meşin yuvarlak yan filelerde kaldı.

90+11. Hollanda dakikalar içinde ekolayzırı buldu. Hollanda, Arjantin’in ceza sahasından serbest vuruş kazandı. Koopmeiners’ın yerden ceza sahasına pasını kontrol eden Weghorst’un yakın mesafeden şutunu çekmesiyle top ağlara gitti: 2-2.

Hollanda’da Weghorst’un golleri maçın seyrini değiştirdi. Olağan molası 2-2 sona eren mücadelede uzatmalara geçildi.

Arjantin 114. dakikada üçüncü golüne çok yaklaştı. Di Maria’nın sağ kanat önünde yerden çevirdiği topa Lautaro Martinez vurdu ve savunmaya çarpan yuvarlak meşin kornere gitti.

Arjantin’de Fernandez’in şutu 120. dakikada direkten döndü.

Arjantin penaltılarla yarı finalde

Arjantin’de penaltı atışlarından Messi, Paredes, Montiel ve Lautaro Martinez gol attı. Tangocularda ise penaltı atışlarından yararlanamayan isim Fernandez oldu.

Hollanda’da Van Dijk ile Berghuis’in penaltı atışlarında kaleci Martinez yaptığı kurtarışlarla gole izin vermedi. Penaltı atışlarını Koopmeiners, Weghorst ve Luuk de Jong kaydetti.

Penaltılarda rakibine 4-3 üstünlük sağlayan Arjantin yarı finale yükseldi.

Sonunda gergin anlar

Mücadelenin son dakikaları oldukça gergin geçti. Arjantinli Paredes’in Hollandalı yedek kulübesi önünde Ake’yi sert bir atakla devirmesiyle gerilim başladı. Hollandalı yedek oyuncuların sahaya girmesi ve Arjantinli oyuncular ve yedek kulübesinin de dahil olmasıyla gerilim tırmandı.

Yaklaşık 2 dakikalık gerginliğin ardından hakem Paredes’e sarı kart gösterdi.

Weghorst’un ikinci golünün başlama vuruşunun ardından iki grubun oyuncuları ve sıraları çatıştı. Gerginlik birkaç dakika sürdü.

Maçın bitiş düdüğünün ardından iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı.

Messi, Batistuta’yı yakaladı

Lionel Messi, Dünya Kupası’nda en çok gol atan Arjantinli futbolcu Gabriel Batistuta’yı Hollanda’ya attığı golle yakaladı.

Futbol kariyerindeki 1001. maçına çıkan Messi, Dünya Kupası’nda attığı 10 golle Batistuta’nın rekorunu egale etti.

Lusail Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı 88 bin 235 kişinin izlediği açıklandı.

Bir basın mensubu hastalandı

Hollanda ile Arjantin arasında oynanan maçın uzatma dakikalarında bir basın mensubuna kötü anlar yaşattı.

Tribünlerde ilk müdahalesi yapılan basın mensubu daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu